CV Moniek Zuidema

Communicatie, branding en tekst voor een inclusieve maatschappij. Ik haal het beste uit mezelf als ik me kan inzetten voor een betere wereld.

Werkervaring

2022 – heden: Coördinator content bij het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Bij LKCA zetten we ons in voor meer cultuur in het onderwijs en zorg en welzijn. Met onze kennis zorgen we voor meer impact van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurbeleid.

2019 – 2022: Zij-instromer in het primair onderwijs bij STIP Hilversum. Ik was groepsleerkracht op de Violenschool en gaf tweetalig basisonderwijs aan groep zes en groep drie.

2012 – 2019: Freelance communicatiespecialist, MZ online media en tekst. Opdrachtgevers: USG People, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ICTU, Provincie Noord-Brabant en het Noordhollands Dagblad.

2011 – 2014: Online content manager bij Milinda Uitgevers Groep. Ik was verantwoordelijk voor de redactie van boeken en tijdschriften (waaronder het tijdschrift BoeddhaMagazine), online marketing en het projectmanagement van beurzen en boekpresentaties.

Opleidingen

2022: Cursus contentmarketing bij Cultuurmarketing. Onderwerpen die aan bod kwamen: effectieve contentstrategie, contentmarketing, AI, de veranderende rol van de contentmarketeer en communicatieprofessional, contentcreatie en als bonus een workshop video’s editen.

2015: Zoekmachinemarketing en SEO bij Frankwatching. Onderwerpen: SEO-schrijven, website optimaliseren, Google Analytics.

2005 – 2009: Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Afstudeerprofiel: online media. Scriptie: een advies voor een NU.nl stijlboek. Hoe kan NU.nl de kwaliteit verbeteren zonder snelheid te verliezen?

Wat anderen over mij zeggen

Ik ken Moniek als een getalenteerd communicatiemanager en begenadigd journalist-copywriter. Ze weet precies wat er nodig is om een product/merk onder de aandacht te brengen van een groeiende horde volgers.

Moniek denkt vanuit contact met lezers/gebruikers en hoe je die kunt verleiden met content. In een korte tijd, met beperkte middelen, heeft ze een succesvolle community voor ons opgezet.

Lees hier meer reviews van opdrachtgevers, collega’s en werkgevers.

Leuke, nuttige, interessante en handige feiten:

Ik woon in Hilversum (maar kom uit de Zaanstreek), ik verslind boeken, heb twee dochters, ik weet (helaas) alles over cerebrale parese, ik heb sinds kort twee kippen en ben dól op ze, ik drink cappuccino, hou van Utrecht en Antwerpen, schrijven is mijn passie (lezen ook), ik geef schrijftrainingen, verdiep me in Human Design, spring graag op mijn mountainbike en ik ben graag in het bos of op de hei.