Koffie met de kippen #2: Onder tafel

Ondanks de regen ben ik even buiten bij de kippen geweest. Ik maakte het hok voor ze open en begroette ze met mijn gebruikelijke ‘dag meisjes!’, waarvan ik me gegeneerd afvroeg of de buren het hoorden. Lizzy kwam direct naar me toe en vond het zoals altijd prima om even opgepakt te worden. Tik-tok is daar geen fan van: dat liet ze me weten door paniekerig met haar vleugels te slaan. Zij gaat het liefst haar eigen gang in de tuin, zonder gestoord te worden door mij (of andere mensachtigen).

Al na een paar minuten ging ik naar binnen met mijn koffie: het regende te hard. Kippen houden niet van regen, wist je dat? Ik zag door het keukenraam hoe ze de droge plekjes in de tuin opzochten. Onder de tuintafel, de rozenstruik en het afdakje. Ze kakelden minder dan normaal. Door de regen hadden ze duidelijk hun dag niet.

Op de achtergrond klonk het kamerdebat over de formatie. Wilders werd flink aan de tand gevoeld, Yesilgöz en Omtzigt ontsprongen de dans ook niet. Woorden als impasse, grondwet, weglopen en extraparlementair kwamen voorbij. De vier onderhandelende partijen hebben het over de ‘stappen naar voren’ die ze willen zetten, maar ik kan me voorstellen dat zij vandaag ook hun dag niet zo hebben, en zich ook het liefst onder een (tuin)tafel zouden verstoppen. Waar het geen kritiek regent.