Maak werk van een inclusieve arbeidsmarkt (en doe het nu)

Maak werk van een inclusieve arbeidsmarkt

Op de Publieke Omroep, Veronica en Net5 was afgelopen maand een bijzondere campagne te zien met een heldere boodschap: het is tijd voor actie. Actie voor de 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten die, net als ieder ander, recht hebben op een plek op de arbeidsmarkt. De tijd van plannen maken en overleggen? Die is voorbij.

De televisiespot is niet meer op tv te zien, maar dat betekent niet dat de campagne ‘Maak er werk van’ nu ten einde is. Start People weet als geen ander dat werk waarde creëert, en wij gunnen iedereen een plek op de arbeidsmarkt. Daarom dragen wij deze campagne een warm hart toe en roepen wij alle werkgevers in Nederland op om deel te nemen aan dit mooie en broodnodige initiatief!

In de televisiespot gaan arbeidsgehandicapten massaal de straat op. Zij eisen hun recht op werk. Niet alleen de boodschap van de tv-spot, maar ook het acteerwerk zélf is bijzonder: er zijn geen acteurs ingezet en de regisseur zit zelf ook in een rolstoel.

Werkgevers: ga in op de wensen van arbeidsgehandicapten

Het is duidelijk, de werkgevers zijn nu aan zet. De website die bij dit filmpje hoort maakt dit heel simpel: www.maakerwerkvan.nu. Hier komen mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers makkelijk met elkaar in contact. Zo openen bedrijven hun deuren om in gesprek te gaan met mensen met een arbeidsbeperking. Dat kunnen mensen met een lichamelijke beperking zijn (doof, blind of slechtziend) of mensen met een psychische beperking zoals autisme, een angststoornis of dyslexie.

Onnodige afstand tot de arbeidsmarkt

In Nederland wonen minstens 1,7 miljoen mensen met een beperking. 71 procent van hen heeft geen werk. En dat is onnodig. Bent u werkgever? Bekijk de wensen op www.maakerwerkvan.nu en reageer of ga in gesprek!

Laat uw koudwatervrees wegnemen en lees over de concrete stappen die u kunt zetten. Of bekijk welke andere werkgevers meedoen. En onthoud: we are all in this together.

Wat kunt u doen?

Is dit voor u niet de tijd om na te denken over een werkplek voor een arbeidsgehandicapte? Dan vragen we u om iets te doen dat wél realistisch is. Deel dit bericht met mensen in uw netwerk voor wie dit van belang kan zijn. Drink een kop koffie met een arbeidsgehandicapte of met iemand die met hen werkt. Of organiseer een workshop voor arbeidsgehandicapten.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op het online kenniscentrum van Start People.